Исинбаева се отказа от председателски пост в РУСАДА

Елена Исинбаева реши да се оттегли от постта председател на надзорния съвет на РУСАДА (Руската антидопингова агенция). Това беше една от стъпките, които се изискваха, за да бъде върнат лиценза на РУСАДА.

Спортните шефове в Русия решиха преди известно време, че е добре Исинбаева да се оттегли и по този начин да се изпълни желанието на УАДА (Световната антидопингова агенция). Според информацията в руската преса Исинбаева обаче ще остане член на надзорния съвет. РУСАДА е с отнет лиценз от 2015-а, когато в доклада на Ричард Макларън излезнаха данни за системни нарушения на световните антидопингови правила. Исинбаева беше изключително критична към доклада и заяви, че той несправедливо е насочен да дискридитира Русия и е „политически акт”.

Щастлива съм , че постигнах целта си. Сега трябва да дам път на нов председател, който ще завърши процеса по пълното възстановяване на правата на РУСАДА”, заяви Елена. Очакванията се да има временно възстановяване през юни и РУСАДА да започне да тества отново руските спортисти.

Share Button