Мирела Демирева се класира пета в Юджийн

Олимпийската и европейска вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева завърши пета на турнира в Юджийн, трета спирка на Диамантената лига. Това беше първо състезание за българката за 2017-а.

Мирела направи дебют на американска земя с успешни първи опити на първите три височини – 1.79-1.84-1.88, но после допусна три фаула на 1.92 и раздели петото място с Лавърн Спенсър (Санта Лучия). Мария Кучина-Ласитскене (Рус) и Камила Личвинко (Пол), които разделиха първо място на световното първенство в зала през 2014-а, преминаха от първи опит 1.92. Олимпийската и европейска шампионка Рут Бейтиа (Исп) го направи от втори, а световната шампионка в зала Ваштай Кънингхам (САЩ) – от трети.

Рускинята продължи перфектната си серия и на 1.95, докато Личвинко и Кънингхам се справиха при вторите си скокове. Бейтиа направи два фаула и реши да си остави още един опит за 1.98, но и той беше неуспешен. Единствено Кучина премина 1.98 и си осигури победата. След това тя поиска 2.03 и ги покори в третия си опит. Световната шампионка от Пекин-2015 постави личен рекорд на открито. В зала тя също има 2.03 от състезание в Москва през февруари.  

Share Button