Велико Търново се подготвя за националните шампионати със съдийски семинар

Председателят на съдийската комисия към Българска федерация лека атлетика проф. Апостол Славчев бе лектор на семинар по правилознание във Велико Търново на 19-21 май.

В семинара се обучаваха над 40 бивши и начинаещи съдии от региона, които бяха подложени на тестова проверка на знанията им по правилознание. Предстои разработка на казуси от съдийството в леката атлетика, за да бъдат категоризирани участниците в семинара за съдии на официални състезания от календара на БФЛА.

Новата атлетическа база на стадион „Ивайло“ във Велико Търново ще домакинства на националните шампионати за момичета и момчета до 16 години, както и за мъже и жени от 2 до 4 юни.

В града вече се проведоха два турнира от веригата „Мтел атлетика за младежи“ (2016-а и 2017-а), мемориалното състезание „Мартин Петров – Марто“ за юноши и девойки до 18 години, както и семинар по програмата на ИААФ „Детска атлетика“. Общото събрание на Българска федерация лека атлетика за 2016-а година също се състоя в града и бе организирано със съдействието на община Велико Търново.

Share Button