Милица Мирчева с първи старт в България на маратона в Плевен

Милица Мирчева, която представи България на маратон на олимпийските игри в Рио, ще направи първия си старт в България в Плевен на 21 май.

Милица ще участва на полумаратона 21.1 км в северозападния град, след като на 19 май се прибра от Флорида, САЩ, където учи висшето си образование.

Маратонът на Плевен ще се проведе за четвърти пореден път като участниците ще имат възможност да бягат на 3 км, 21.1 км, щафета 2х10.55 км и класическата дистанция 42.195 км.

Фаворит за спечелване на дистанцията 21.1 км е треньорът на Мирчева – Йоло Николов, а на пълния маратон е Аугустин Кипроно (Кения) с личен рекорд от 2:13 ч. Националният шампион на маратон – Илия Куцаров е фаворит от българските участници, а Димчо Мицов и ветеранът Росен Лилов ще бъдат основните му конкуренти. В полумаратона е записан и многократния шампион на маратон, планински и кросови бягания Шабан Мустафа, а маратона при жените Милка Михайлова – национална шампионка и дългогодишн национална състезателка в бяганията на дълги разстояния.

Повече за маратона на Плевен вижте тук

Share Button