КЛАСА избра ръководство от класа

КЛАСА – най-големият атлетически клуб в България в последните години избра ново ръководство на общо събрание на 16 май в Национална спортна академия „Васил Левски“.

За президент на клуба бе избран доцент Пламен Нягин – бивш елитен спринтьор и препятственик, а сега треньор на няколко от атлетите в КЛАСА. Той смени на този пост доцент Станка Миланова.

В управителния съвет на клуба място зае олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 – Тереза Маринова, която в момента работи с деца и преподава като асистент в катедра „Лека атлетика“ към НСА. В легендарната си кариера Маринова има световна и европеййа титла в зала, медали от световни и европейки първенства на открито, световна титла с неподобрен световен рекорд за девойки през 1996-а година. Тереза организира вече осма поредна година атлетически турнир за деца и работи като коментатор на спортната редакция на Българската национална телевизия.

 

Друга елитна атлетка – Румяна Карапетрова – финалистка на копие на световни и европейски първенства ще бъде в ръководството на клуба. Карапетрова също е преподавателка в катедра „Лека атлетика“ към НСА с ранг главен асистент и се занимава с треньорска дейност.

Главен асистент към катедра „Лека атлетика“ в НСА Ивайло Лазаров е другият член на управителния съвет. Лазаров е бивш национал на 400 м, а сега треньор на десетки деца, юноши и девойки. Ивайло е член на редакционната колегия на списание „Атлетика“, а наскоро бе избран и за главен редактор на списание „Лека атлетика и наука“, което се издава от катедрата по атлетика. В периода 2008-2012 той бе един от ръководителите на доброволците на големите международни атлетически състезания провеждани в България, а в последните години съдаде детския турнир „КЛАСАНИАДА“.

Последният член на управителния съвет на КЛАСА – доцент Иван Славчев също има забележителна кариера. Славчев е единственият българин с международна категория за съдия по лека атлетика и вече няколко пъти работи на отговорни състезания за Европейската атлетическа асоциация. Иван е преподавател в катедра  „Мениджмънт и история на спорта“ към НСА.

Всички членове на новия управителен съвет бяха удостени с грамоти от бившия вече президент на КЛАСА доцент Станка Миланова.

Непосредствено преди събранието се проведе и традиционната научна конференция „Лека атлетика и наука“. Медалистката от световно първенство за девойки до 18 години в скока на височина през 2007-а година Александра Клементинова получи приз „Проф. Михаил Бъчваров” за доклад с научно-приложна стойност.

Share Button