„Нови звезди“ ще събере класни атлети за 39-ти път

Международният турнир за мъже и жени „Нови звезди“ ще се проведе за 39-ти пореден път на централния стадион на Национална спортна академия „Васил Левски“ на 17 май.

Турнирът отново ще се превърне в празник на леката атлетика като събира няколко символични  факта, годишнини и числа.

  1. Датата на която се провежда турнира е и празник на българския спорт.
  2. Посветен е на 75-годишнината от създаването на Национална спортна академия „Васил Левски“.
  3. Ректорът на НСА ще награди с купи най-добрите атлети – студент и студентка.
  4. Съфинансиран е от Столична община по програма „София – Европейска столица на спорта 2018“, когато ще се проведе за 40-ти път – кръгла годишнина за турнира и важна за спорта в столицата.
  5. По традиция денят преди турнира (16 май) ще бъде посветен на научна конференция организирана от катедра „Лека атлетика“ при НСА, която е посветена на научни изследвания в областта на леката атлетика.

Турнирът ще започне в 11:00 часа с финала от популярната верига състезания за 11-13 годишни подрастващи атлети „Мтел атлетика за младежи“. След това в 14:00 ще има и занимания по „Детска атлетика“ с деца от 5 до 11 години, а големите атлети ще започнат да се състезават от 15:00 часа на полигона за хвърляния и в 15:45 на Централния стадион на НСА.

Някой от най-елитните български атлети ще стартират на „Нови звезди“ като сред тях са: Румен Димитров и Момчил Караилиев на троен скок, Денис Димитров (100 м), Митко Ценов и Иво Балабанов на 3000 м стипълчейз, Надежда Рачева (100 , 200 и 400 м) и Диляна Минкина (3000 м).

Програмата на турнира може да видите тук

Share Button