Маратон по „Детска атлетика“ в Петрич

Поредна активност на „Детската атлетика“ в България събра стотици деца в 3-ото основно училище „Гоце Делчев“ в Петрич на 11 май в 7 часов маратон по програмата.

Начални учители, преподаватели по физическо възпитание, треньори от спортни клубове и бивши атлети от града се запознаха с „Детската атлетика“ на сутрешен семинар, а следобяда над 230 деца от втори, трети и четвърти клас, както и няколко ученици от село Рупите участваха в невероятния лекоатлетически празник, домакин на което бе учебното заведение.

dav

Проявата, която бе организирана съвместно с атлетически клуб „Звездите“ и Българската федерация по лека атлетика и с помощта на Министерството на младежта и спорта, бе част от наситения график на „Детската атлетика“ през май. Всички деца в Петрич бяха наградени с грамоти от директора на ОУ „Гоце Делчев“ – Цонко Манчев, треньорите в АК „Звездите“ Анита Янкулова и Андон Йовчев, Антон Бонов – координатор на програмата „Детска атлетика“ за България и Андрей Рангелов – лектор на семинара.

В края на учебната година във всички краища на страната се организират събития по „Детска атлетика“, като ден преди заниманието в Петрич Сандански също прие програмата на 10 май.

След успешната организация на семинара по „Детска атлетика“ от община Петрич обявиха, че ще подкрепят АК „Звездите“ за кандидатура за национален шампионат по кроскънтри през 2018-а година с проекто трасе до село Рупите –  до комплекса посветен на една от най-изветните българки – Ванга.

Share Button