Как празнуваха 9 май Исинбаева и Шубенков?

Двама от най-големите руски атлети на нашето време отбелязаха 9 май – Деня на победата, с участие в различни мероприятия. 

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева посети парада на Червения площад в Москва. 

„Честита годишнина от великата победа! Желая ви мир, доброта и щастие! Помним и се гордеем с нашите деди и прадеди и им благодарим за мира, в който живеем!“, написа тя на страницата си в „Туитър“. 

Световният шампион в бягането на 110 м с пр. Сергей Шубенков се включи в шествието „Безсмъртния полк“ в родния си град Барнаул. „Безсмъртният полк“ е шествие, в което хиляди хора участват със снимки на свои близки, загинали или просто участвали в битката срещу хитлеро-фашизма. В Русия се провежда в повечето големи градове, а по света – в над 40 страни. 

Шубенков шестваше с портрета на своя дядо, сражавал се в редовете на партизански отряд срещу немците. В „Инстаграм“ той разказа, че дядо му е отишъл в отряда, когато е бил едва на 14 години. След края на войната героят не е обичал да си спомня за преживения ужас и военните истории внукът е трябвало да изкопчва едва ли не насила. 

Share Button