Нови инициативи на „Детската атлетика“ през май

Атлетиката за малки деца и ученици в началните класове ще бъде представена в югозападна България и на няколко места в столицата.

През тази седмица Сандански и Петрич ще домакинстват на семинари и състезания на 10 и 11 май.

Първият семинар ще бъде на 10 май в 3-о основно училище „Христо Смирненски“ в Сандански като сутринта ще има семинар за учителите от 9:00 до 12:00 часа, а следобяда ще е посветен на практически занимания за децата от училището. Семинарът се организира от община Сандански, Българска федерация лека атлетика и местният атлетически клуб СК „Васил Левски – Без граници“.

На 11 май по същата програма ще има занимания на учители и деца в СУ „Гоце Делчев“ в Петрич. Заниманието ще бъде реализирано благодарение на община Петрич, Българска федерация лека атлетика и новият атлетически клуб в града „Звездите“.

Лектор на двата семинира ще бъде Андрей Рангелов.

Благодарение на програма на БФЛА и Министерството на младежта и спорта в Петрич и Сандански ще има комплект уреди за провеждане на редовни занимания по „Детска атлетика“, а през септември няколко деца от двата града, които са показали таланта си в тренировките, ще участват в национален спортен лагер за 7-11 годишни деца,

Програмата на „Детска атлетика“ продължава със състезания в детска градина „Щурче“ в Бистрица на 15 май и традиционно обучение на учители от столични училища в спортен комплекс „Бокар“ организирано от Столична община и спортен клуб „Юниверсал“.

Междувременно занимания по „Детска атлетика“ ще се провеждат редовно до края на май и в училища във Велико Търново, Елин Пелин, Русе, Стара Загора, Самоков, Балчик, Шабла и София.

Share Button