Спортни журналисти и атлетически звезди уважиха паметта на Гришата със състезание 

Второто издание на атлетическия турнир „Григор Христов – Гришата“ започна със състезание за спортни журналисти и бивши елитни атлети на 4 май на националния стадион „Васил Левски“ в София.

Участниците в надпреварите, което е в памет на българина – присъствал и отразил най-много състезания по лека атлетика по света и България, се пробваха на 100 м, 800 м и гюле.

Победител на 100 м стана бившият шампион в спринта Милен Цветанов представител на списание „Атлетика“ с 12.1. За второто място имаше оспорвана борба между Димитър Тасев (Би Ти Ви) и Илия Илиев (БНТ), която се реши в полза на Тасев с 12.4 срещу 12.5.

В бягането на 800 м с журналистите се включи и Цветелина Кирилова – участничка на олимпийските игри в Пекин на 400 м с препятствия и една от най-добрите  български атлетки на 800 м от близкото минало.

Илия Илиев взе победата на 800 м като защити титлата си от миналата година като финишира за 2:28.7 пред Боян Бойчев (списание „Атлетика“) – 2:41.9 и Антон Бонов (списание „Атлетика“) – 2:45.9.

Кирилова бе единствената жена в тази дистанция и завърши за 2:43.1.

Най-масовата дисциплина бе тласкане на гюле 4 килограма. Олимпийската шампионка Тереза Маринова, която коментира редовно за БНТ също влезе в състезанието и взе сребърен медал със 7.68 като отстъпи само на Цветелина Кирилова – 8.92. Рая Иванов (Sportal.bg) зае третото място с 5.28.

При мъжете участваха 13 журналисти и приятели на Гришата. Финалистът от световни и европейски първенства на скок дължина Николай Атанасов (списание „Атлетика“) показа добра техника и спечели с повече с един метър с 13.57 пред Ивайло Лазаров  (списание „Атлетика“) 12.43 и миналогодишния шампион Румен Рангелов (списание „Атлетика“) – 12.28.

Старовете за журналисти завършиха с обща снимка пред винил с лика на Григор Христов – Гришата и получиха поздравления от неговата съпруга Сузи Христова.

Денят бе емблематичен за името на Григор Христов, тъй като той щеше да навърши 81 години на 4 май 2017-а.

Share Button