Нов атлетически стадион е готов да приеме балканския шампионат за мъже и жени

Балканският шампионат за мъже и жени ще се проведе на чисто нов атлетически стадион в сръбския град Нови Пазар на 15-16 юли.

Съоръжението, което е построено по всички изисквания на ИААФ, има четири трапа за хоризонтални скокове, две клетки за чук и диск, място за загряване в непосредствена близост до стадиона, както и пълно оборудване. Цялото изпълнение на стадиона, в което влиза и хотел до главната трибуна и оборудването струва 2 милиона евро поделени между местната община и сръбската държава.

В началото на април президентът на Сръбската атлетическа федерация и вицепрезидент на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) Свободан Бранкович и кметът на община Нови Пазар Нихат Бишевач инспектираха стадиона, който е почти завършен и напълно оборудван.

Най-добрата сръбска бегачка на средни и дълги разстояния в последните години Амела Терзич е едно от емблематичните имена на местата атлетика. На балканския шампионат в Нови Пазар се очаква и супер звездата на сръбската атлетика Ивана Шпанович, както и най-класните български атлети и техните колеги от още 15 страни членки на АБАФ.

Балканският шампионат ще бъде и квалификация за Деканейшъна, който ще се проведе във Франция на 9 септември.

Share Button