Атлетическите вериги за деца продължават с подкрепата на големи шампиони

Атлетическите състезания за деца продължават с вериги състезания и известни атлети, които подкрепят оганизацията на тези събития.

На 27 април клуб „Академик“ с представители Христо Стоянов и елитната ни спринтьорка от близкото минало Моника Гачевска, както и олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова дадоха пресконфенция в София на която представиха веригата състезания „Атлетиката търси таланти“. Сред тях беше и миналогодишната победителка в поредицата състезания „Мтел атлетика за младежи“ Мила Димитрова.

Новосъздадената верига ще обогати спортния календар на подрастващи атлети, а първия старт вече се проведе във Варна. На националния стадион „Васил Левски“ пък клуб „Приорити спорт“ организира детската атлетическа лига GOKIDS!. Тереза Маринова също има свой турнир, който се провежда от 2010-а и събира над петстотин деца, а клуб КЛАСА постави началото на детските турнири Класаниада.

Следващият турнир от веригата „Мтел атлетика за младежи“ е на новияя стадион в Шабла на 29 април, а рекламно лице на атлетиката сред младите спортисти ще бъде Атлет на България за 2004-а, 2013-а и 2014-а Георги Иванов – двукратен световен шампион за юноши на гюле и национален рекордьор в тази дисциплина.

Share Button