Атлетически звезди поздравиха младите спортисти в първия кръг на „Мтел атлетка за младежи“

Първият кръг от веригата състезания за млади таланти „Мтел атлетика за младежи“ се проведе в Правец на 21 април и събра емблематични фигури от света на българската атлетика, както и някои от най-големите български атлети и треньори.

Всички участници в събитието бяха поздравени от Добромир Карамаринов – първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация, президент на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) и БФЛА (Българска федерация лека атлетика). Карамаринов награди най-добрите при момичетата в компанията на Ваня Стамболова – вицешампионка на света на 400 м в зала през 2006-а и бронзова медалистка на същото състезание през 2010-а, европейска шампионка на 400 м през 2006-а и вицешампионка на Европа на 400 м с препятствия през 2010-а. В награждаването при момчетата се включи Светла Димитрова, която е двукратна европейска шампионка (1994 и 1998) и втора в света (1997) на 100 м с препятствия, както и двукратна световна шампионка за девойки на седмобой.

В съдийския състав пък беше Димитър Василев – треньор на най-добрата българска атлетка в бяганията на средни и дълги разстояния в последнните години – Даниела Йорданова. Наставления на момичетата атлетки от Костенец даваше Георги Димитров – наставник на олимпийската шампионка на 100 м с препятствия – Йорданка Донкова, Ваня Стамболова и десетки други елитни български атлети. Илиан Пищиков – треньор и съпруг на Светла Димитрова също подкрепи младите таланти.

Share Button