Веригата „Мтел атлетика за младежи“ стартира в Правец на 21 април

Третото издание на веригата състезания за млади таланти, организирана от БФЛА и Мобилтел, започва на 21 април на атлетическия стадион в Правец от 10:30 часа.

Правец приема за трети път стартове от това състезание като през 2016-а децата бяха наградени от сребърната медалистка на скок височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро – Мирела Демирева.

Веригата бъде в осем кръга и ще премине през:

Правец – 21 април

София – 26 април

Шабла – 29 април

Велико Търново – 30 април

София – 4 май

Хисар – 6 май

Русе – 13 май

София – 17 май

Атлетите на възраст от 11 до 13 години трябва да съберат точки от пет състезания, а в последния кръг точките ще се удвояват.

В Правец ще се срещната медалистите на трибой от националния шампионат в зала – рекордьора Румен Руменов и вицешампионът Ангел Димитров от Мизия, както и самоковецът Димитър Тосков, който бе пети в генералното класиране през 2016-а година.

При девойките фаворитка е шампионката от националното първенство в зала от тази година Изабел Крамарска (Рилски атлет – Самоков), която ще има за конкуренция бронзовата медалистка Александра Коларова (Локомотив – Пловдив) и шестата от Добрич Боряна Йорданова (СК Костенец).

През 2016-а Крамарска беше втора в генералното класиарен във веригата, а и има участия и през 2015-а година.

Веригата състезания е част от програмата „Мтел атлетика за младежи“, в която ще има още състезания от календара на БФЛА, в училища по цялата страна, както и лятна атлетическа академия на морето през лятото.

Share Button