БНТ HD с пряко излъчване от Бахамите на световния атлетически шампионат за щафети

  Този уикенд (22-23 април) БНТ HD ще покаже шоуто на най-бързите атлети, които се събират заедно на Бахамските острови за световния шампионат за щафети.

546-ма спринтьори от 35 държави ще стартират в столицата на карибската държава Насау в третото издание на отборната атлетическа надпревара. Дисциплините са 9, като за първи път на подобен шампионат ще дебютира смесената щафета на 4х400 м, в която ще участват по двама мъже и две жени от отбор.

         17 олимпийски шампиони от Игрите в Рио де Жанейро ще дефилират в Насау. Най-впечатляващото участие е на новата кралица на спринта Йлейн Томпсън, която е основния пост в щафетите на Ямайка на 4х100 м и 4х200 м. Срещу нея в кратката щафета ще се изправи двукратната шампионка от Рио в скока на дължина и 4х100 м Тиана Бартолета, която е едно от най-ценните попълнения на американския отбор. Домакините се надяват Шона Милър-Уибо, която на бразилска земя измъкна с плонж титлата на 400 м, да донесе победата на Бахамите в новия формат – смесената щафета на 4х400 м.

         При мъжете вечната битка между САЩ и Ямайка на 4х100 м ще бъде изключително завързана. В отсъствието на Юсейн Болт, островитяните залагат на Йохан Блейк и Асафа Пауъл. Американците ще бъдат водени от неостаряващия Джъстин Галтин.

         Емоционалното шоу на щафетите ще бъде излъчвано по БНТ HD. Заради часовата разлика стартовете от Насау попадат в нощната програма – в ранните часове на 23 април /неделя/ и 24 април /понеделник/.  Началото на прякото предаване е в 2:30 ч. БНТ HD ще повтори световния шампионат за щафети и в дневната си програма – в неделя от 10:00 ч. и в понеделник от 17:45 ч.

         Българската национална телевизия ще излъчи всички големи събития през 2017 г., организирани от ИААФ – Международната асоциация на атлетическите федерации. От 12 до 16 юли в ефира на БНТ HD ще бъде предавано пряко световното първенство за юноши и девойки под 18 г. от Найроби /Кения/. Едно от основните събития в спортната програма на БНТ за 2017 г. е световното първенство по лека атлетика за мъже и жени от 4 до 13 август в Лондон.

Share Button