Пичардо безследно изчезнал

Световният вицешампион в тройния скок Педро Пабло Пичардо е безследно изчезнал. Най-вероятно 23-годишният талант е поредният избягал от Куба спортист.

Преди няколко дни Пичардо пристигнал в Щутгарт за да тренира заедно с група други кубински атлети и техните треньори. Два дни по-късно обаче той изчезнал без да остави никаква следа. Източник близък до Педро споделя, че скачачът е пропуснал тренировката, а по-късно се оказало, че стаята му е напълно празна. Не се знае дали Пичардо е все още в Германия или е решил да отиде в друга държава, където да започне нов живот. Например Испания, където живеят олимпийският вицешампион на 110 м с препятствия Орландо Ортега и световният рекордьор в скока на височина Хавиер Сотомайор.

Предстои изключване на Пичардо от националния отбор на Куба и съответно той няма да може да участва на първенството на планетата в Лондон през лятото. Кубинските закони пък забраняват на бегълците да се върнат в родината си за срок от 8 години. Пичардо имаше проблеми с кубинската атлетическа федерация. От май до ноември 2014-а той беше със спрени права, защото отказа да задържи Рикардо Понс като личен треньор. Атлетът искаше да бъде под крилото на баща си, но федерацията беше против това и го наказа. Досега треньор на Педро беше Даниел Осорио.

Пичардо е световен шампион за юноши от 2012-а, а при мъжете взе два сребърни медала на открито (Москва-2013 и Пекин-2015) и един в зала (Сопот-2014). Личният му рекорд е 18.08, което го прави №4 във вечната световна ранглиста.  Миналата година той пропусна олимпийските игри в Рио, след като имаше серия от проблеми с травми.

Share Button