Шабан Мустафа получи награда за „Любимец на феновете“ на www.atletikabg.com за трети път

Шабан Мустафа бе официално награден като любимец на феновете на атлетическия сайт www.atletikabg.com на церемония на 7 април в Сунгурларе.

Шабан получава това признание за трети пореден път като успява да събере най-много гласове в интернет гласуването на списание „Атлетика“, което е и част от анкетата за Атлет на България.

Церемонията бе открита от кметът на община Сунгурларе инж. Васил Панделиев с едноминутно мълчание в памет на известния атлетически съдия Николай Симов, който почина на 6 март тази година.

След това Шабан Мустафа получи три книги на атлетическа тематика от глания редактор на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com Антон Бонов, който каза, че Мустафа е посланник на атлетиката в общината и пример за подражание като спортист и гражданин. Бонов припомни, че освен национален състезател Мустафа е организатор на крос „Сунгурларска долина“, ръководител на спорта в общината, предпочитано лице от много спонсори и благотворителни кампании, както и съпруг и баща на две деца.

Шабан благодари за поредното признание и сподели, че 2016-а година е започнала много трудно за него, тъй като е бил контузен и не е могъл да тренира, но във втората половина на годината е станал най-добре представилия се българин на световното първенство по планиско бягане в Сапарева баня, а по-късно и балкански шампион на маратон в София.

Награждаването завърши с техническа конференция на предстоящия кроскънтри „Сунгурарска долина“, а Мустафа обяви, че общината ще кандидатства и за национален шампионат в тази дисциплина през 2018-а година.

Share Button