Детската атлетика посети Велико Търново

Семинар по „Детска атлетика“ се проведе във Велико Търново на 5 април.

Семинарът бе организиран от БФЛА и спортен клуб „Атлетика 2012“ – Велико Търново в основно училище „Бачо Киро“, а в него взеха участие треньори и състезатели от атлетически клубове от града и региона.

Лектор на заниманията, които включваха лекции и състезания с деца от първи до четвърти клас, бе Петър Райков.

В обученито участваха и националните състезателки Андриана Бънова (троен скок) и Моника Георгиева (800 м), които от няколко месеца работят с деца съответно в София и Горна Оряховица. Участниците в семинара организираха няколко урока по „Детска атлетика“ на 80 деца от 8 до 11 години.

В края на семинара децата бяха наградени от  Габриела Петрова – атлет и спортист номер 1 на България за 2015-а година. Най-добрата ни атлетка в тройния скок пристигна специално за награждаването на децата от тренировъчната си база, където се готви за световното първенство. Програмата „Детска атлетика“ ще продължи в града през април и май с помоща на Министерството на младежта и спорт, а през септември най-талантливите млади атлети от програмата ще участват в спортен лагер обезпечен от ММС и БФЛА.

През 2017-а година Велико Търново е домакин на редица атлетически събития.

На 22 март в града се проведе традиционния крос „Ивайло“, на 5 април семинара „Детска атлетика“, на 30 април е турнирът за юноши и девойки до 18 години „Мартин Петров – Марто“, който е и кръг от веригата „Мтел атлетика за младежи“, а между 19 и 21 май ще има курс за съдии по атлетика. Кулминацията на атлетическата програма ще бъде на 2, 3 и 4 юни, когато са националните шампионати за мъже, жени, момичета и момчета до 16 години.

Снимки: Александър Стоянов, lap.bg

Share Button