ММС се включва в развитието на „Детската атлетика“ в България

Министерството на младежта и спорта ще подпомогне програмата на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) „Детска атлетика“ в България, която се популяризира у нас вече четвърта година от Българска федерация лека атлетика.

 БФЛА и няколко атлетически клуба ще проведат семинари, уроци и демонстрации по „Детска атлетика“ сред ученици от 7 до 12 години в София, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Самоков, Петрич, Сандански, Елин Пелин, Балчик и Шабла през април и май.

Най-талантливите деца от всички клубове участвали в програмата на ММС и БФЛА ще бъдат селектирани за лагер посветен на „Детската атлетика“, който ще се проведе между 4 и 8 септември на новата атлетическа база в град Долна баня.

Първата демонстрация по програмата ще бъде на маратона в Стара Загора на 2 април, когато ще се проведе и националния шампионат по полумаратон.

След три дни на 5 април е плануван открит семинар по „Детска атлетика“ за всички учители и треньори в основно училище „Бачо Киро“ във Велико Търново, а до края на май във всички избрани градове ще има различни активности по програмата.

Програмата на ИААФ „Детска атлетика“ е създадена през 2007-а година, а от 2013-а Българска федерация лека атлетика я разпространява в цялата страна като десетки хиляди деца вече са опитали упражненията и уредите с които се прилага програмата.

Share Button