Себастиан Коу и Михаил Таков на метри от терора в Лондон

Бившият треньор на националния отбор по бокс Михаил Таков и състезателят Радослав Пантелеев са станали преки свидетели на атентата пред британския парламент в Лондон на 22 март, съобщава „24 часа“.

Двамата са в Англия за мач от Световните боксови серии. 

Точно бяхме свършили пресконференция и излизахме, когато всичко се разигра пред очите ни, буквално на десетина метра от нас. Чухме изстрели и след това един човел изскочи с два огромни ножа. Бяха по половин метър поне. След това към него тръгна един полицай и беше наръган светкавично. Друг тръгна да ги разтървава. В един момент наръганият скочи на крака, явно от адреналина, и след това се свлече на земята. В този момент тръгнаха да ни прибират и чухме изстрели отзад. Останахме затворени в сградата на парламента 7 часа, преди да ни позволят да се приберем в хотела. Така изкарахме един работен ден и като депутати в Англия„, каза за „24 часа“ Таков.

В сградата на парламента е бил и шефът на Международната асоциация на атлетическите федерации Себастиан Коу, който е член на Камарата на лордовете.

В атентата, извършен с автомобил и нож, бяха убити 4 цивилни граждани – трима британци и един американец, както и атентатора Халид Масуд – 52-годишен британец, който бе застрелян от охраната на парламента.

 

Share Button