Ултра маратонци и любители бегачи се събраха на семинар

Вторият семинар „Физкултура“, посветен на проблемите на любителите бегачи, се организира на 18 март в София Тех парк от спортен клуб „Бегач“.

Участниците в семинара бяха над 300, а сутринта започна с презентация на един от най-известните ултра маратонци в света Дийн Карнасис. След американецът говориха румънската бягачка на маратон Ирина Даниела и една от добрите ултрамаратонки в България Антония Григорова.

Следобедът започна с интересни факти от живота на авантюриста Шон Конуей, който обикаля света с бягане, плуване и колело, както и опита на екстремния фотограф Иън Корлес. Двамата разказаха лично за преживяванията и предизвикателствата на бягачите, които изминават хиляди километри или се състезават в екстремни условия.

Най-добрият български алпинист Боян Петров разкри как се готви да покори всичките осемхилядници на планетата, с което да стане първият българин постигнал този удивителен рекорд, а последната презентация бе на рехабилитаторката Димитрина Сивкова.

Семинарът завърши с представяне на новосъздадената асоциация на (ултра) трейл бяганията в България БАСО с участието на директорите на състезанията с Pirin Ultra, Persenk Ultra и Tryavna Ultra.

Спортен клуб „Бегач“ организира за втора поредна година семинара „Физкултура“, както и маратона на Плевен, чието четвъртото издание е на 21 май тази година.

Share Button