Атлетическа лига за деца стартира в София

Верига от шест атлетически състезания за деца от 5 до 14 годишна възраст стартира в София на 19 март на националния стадион „Васил Левски“, където ще се организират всички кръгове от проявата наречена Go! Kids!

Състезанията се менажират от СК „Приорити спорт“, а инициатор на проявата е елитната състезателка в скока на дължина и спринта от близкото минало Магдалена Христова, която бе един от активните лектори популяризирали програмата на ИААФ „Детска атлетика“ в България в периоада 2013-2016 година.

Веригата включва състезания на 19 март, 22 април, 14 май, 1 октомври, 11 ноември и още един старт през декември. Дисциплините в който се състезават младите атлети са 60 м, скок дължина от място, 60 м с препятствия за по-големите и щафети, а стартовата такса за всеки участник е 10 лв на състезание като могат да се записват всички деца.

В първия кръг на проявата се събраха над 350 деца от цялата страна, а въпреки студеното време на националния стадион „Васил Левски“ имаше и стотици родители и роднини на малките атлети.

Състезанието бе уважено и от олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова, която участва със свои възпитаници от детските групи, както и от други известни български атлети, които тренират деца – Ива Пранджева, Живко Виденов, Екатерина Тошева, Антония Йорданова и Красимир Аргигов.

Share Button