9.58 лири за детски билет на световното първенство в Лондон

Световното първенство по лека атлетика в Лондон ще бъде най-голямото спортно събитие за 2017-а година.

Столицата на Великобритания ще приеме над 2000 атлети от 200 страни между 4 и 13 август, а билетите за състезанието вече започват да свършват.

В началото на март организаторите пуснаха специален „Болт“ билет на цена 9.58 лири в чест на световния рекорд на легендарния ямайски спринтьор, който обяви, че ще сложи край на кариерата си на световното първенство в Лондон. Тези билети са специално за 75 000 деца, които ще посетят събитието с родителите си.

Самият Болт сподели: „Чудесно е, че толкова много деца ще имат шанса да гледат наживо световното. Атлетиката е спорт за цялото семейство и е страхотно, че хора от няколко поколения ще могат да да бъдата на стадиона  благодарение на тези оферти.“

Билетите бяха пуснати през август 2016-а и за няколко месеца имаше вече над 1 милион заявки за достъп до олимпийския стадион, след което продажбите бяха спряни, за да се нагласят в различните сектори на съоръжението.

Интерестна е и ВИП оферата, която включва сесии 1, 3, 9 и 13 – церемонията по откриването, финал мъже 10 000 м, финал мъже 100 м и финал мъже скок дължина. Пакетът, който започва от 299 лири, включва места на финалната права, индивидуални телевизори с различните дисциплини, програма, кетеринг и напитки.

Share Button