Пролетни маратони от календара на БФЛА

Пролетта е време за маратони, а лицензираните състезания на класическата дистанция от 42.195 км наближават.

Няколко големи пролетни маратона в България са в календара на Българска федерация лека атлетика и ще се проведат само след няколко седмици.

Първият голям маратон за годината е в Стара Загора на 2 април. Състезанието направи дебют през 2016-а година, а трасето е 4 обиколки по 10.55 км. Организаторите очакват над 300 бегачи през тази година на  10.55 км, 21.1 км и 42.195 км. Дистанцията от 21.1 км ще бъде и национален шампонат по полумаратон, като се очакват 50 картотекирани състезатели да спорят за титлите при мъжете и жените.

Регистрацията в Стара Загора е до 26 март и може да се направи тук

Следващият маратон е на 8 май във Варна, а трасето в Морската столица е обиколка от 8.4 км, по която маратонците трябва да минат пет пъти. За деца и начинаещи е предвидено бягане на на 2 км, за по напредналите има дистанции от 8.4 и 16.8.

Състезанията в Стара Загора и Варна са част от веригата маратони „Бягането начин на живот“, която се проведе през 2016-а , а тази година ще завърши с трето набягване на маратона на София на 15 октомври. Най-добрите маратонци във веригата ще получат премии. Очаква се в Стара Загора и Варна да има няколко силни африкански бегачи, както и няй-добрите българи в бяганията на дълги разстояния.

За повече подробности и записване за маратона на Варна вижте тук

Четвъртото издание на маратон „Плевен“ ще бъде на 21 май. Организаторите от клуб „Бегач“ предлагат класическата дистанция от 42.195 км, полумаратон 21.1, щафета 2х10.55 км и градско шосейно бягане от 3 км. Трасето на маратона минава през емблематични за града места, както и през парк „Кайлъка“.

Сайтът на маратона предлага подробна информация за записване и всички детайли от организацията.  

Share Button