Атлетическият съдия Николай Симов си отиде на 61 години

Един от най-уважаваните атлетически съдии в България Николай Симов почина след тежко боледуване в София на 6 март 2017-а на 61 години.

Роден на 18 декември 1955 г. в село Вукан, Николай започва да се занимава със съдийство в средата на 80-те години на миналия век, като съдийства към столичния клуб „Локомотив“. През 1993-а година той вече е съдия първа категория, а от 2000-а е старши съдия на бяганията.

В последните години Симов бе един от най-активните рефери и е работил в организацията на стотици състезания от всякакъв ранг – национални шампионати, турнири, занимания по „Детска атлетика“ , както и на  световното първенство по полумаратон в Каварна.

Николай бе известен в атлетическите среди с мъдрите си решения, които бяха съобразени с правилника и поставяха всички атлети в равни условия без да предизвикват кофликти.

Николай бе женен за детската учителка Даринка и има две дъщери Десислава и Ралица. Десислава също работи в съдийската колегия към БФЛА, а Ралица роди момиче през 2013-а година, което носи името на Николай – Никол.

Опелото ще се извърши на 9-и март (четвъртък) от 14:30 часа на Централните софийски гробища.

Екипът на списание „Атлетика“, www.atletikabg.com и Българска федерация лека атлетика изказват искрените си съболезнования към близките, приятелите и колегите на Николай Симов!

Share Button