Най-добрата руска спринтьорка на старт в Шанхай

Кристина Сивкова ще бяга на етапа от „Диамантената лига“ в Шанхай през месец май.

Спринтьорката ще се появи на международната арена за първи път след повече от година и половина отсъствие заради отстраняването на руските атлети.

Кристина Сивкова е най-добрата руска спринтьорка в момента. Родената през 1997 година (неотдавна, на 28 февруари, навърши 20 години) атлетка е смятана за невероятен талант. Личните й рекорди са: 100 м – 11.22 сек; 200 м – 23.80 сек; 200 м(зала) – 24.13 сек; 60 м – 7.20 сек. Тя има в своята биография бронзов медал на 100 м от европейското първенство през 2014 година.

Тя подаде индивидуална заявка до ИААФ и бе допусната до участие в международни състезания. Преди това обаче на националния шампионат на Русия Кристина застана на старт болна, бяга в сериите и полуфинала, но не можа да издържи за финала и го пропусна. Малко след това треньорът й заяви, че тя е на антибиотици, а те унищожават формата, така че няма смисъл да бяга на европейското в зала.

Между другото, състезателката на овчарски скок Анджелика Сидорова също бе допусната до международни състезания, но тя предварително се бе отказала от участие, защото й писнало да чака разрешението, и в резултат удържа на думата си.

Така единствената рускиня, която ще видим на европейското в зала, ще бъде Даря Кришина.

 

Share Button