Шампионат на Русия – първи ден

Анджелика Сидорова и Кристина Сивкова са две от победителките в Зимната верига турнири.

Вчера, 19.02, в Москва се проведоха състезанията от първия ден на шампионата на Русия. Това е и последният 10-и етап от Зимната верига лекоатлетически състезания.

В спринта на 60 м шампионка стана Виктория Вручинская със 7.40 сек. Най-бързата рускиня Кристина Сивкова застана на старт болна, бяга само в сериите и полуфинала, след което се отказа от финалното бягане. Въпреки това тя има най-много точки във веригата и прибра чек за 75 000 рубли – около 1300 евро.

Анджелика Сидорова очаквано спечели надпреварата в овчарския скок с традиционните за нея с 4.70 м, а с това и победата в окончателното класиране за веригата, както и 75 000 рубли. Европейската шампионка в зала обаче обяви, че зимният сезон за нея е приключил и дори да бъде уважена индивидуалната й заявка до ИААФ, тя няма да участва на европейското първенство в зала, защото й е омръзнало да чака в напрежение.

С личен рекорд – 6.66 сек, шампион в късия спринт 60 м стана Руслан Перестюк.

Владимир Никитин, който не познава вкуса на поражението тази зима, очаквано спечели титлата в бягането на 3000 м. По-рано през сезона той постигна и личен рекорд в дистанцията, но сега му стигнаха и 7:54.75 мин.

При жените на същата дистанция от 3000 м се разрази истинска битка. Европейската шампионка Елена Коробкина в крайна сметка заслужи титлата с 8:59.34 мин. В последните метри отчаяна съпротива й оказа Екатерина Ишова -. 8:59.84 мин.

Преди вечерната сесия на състезанието се състоя и официалното сбогуване с активна състезателна дейност на олимпийската шампионка на 400 м с пр. Наталия Антюх и европейския шампион от 2010 г. в скока на височина Александър Шустов.

Днес шампионатът продължава. Очаквайте подробности!

 

Share Button