Детската атлетика на ИААФ посети 26-о училище

Първите организирани занимания по програмата на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) „Детска атлетика“ за 2017-а година стартираха със занимания в столичното 26-о училище „Йордан Йовков“ на 17 февруари.

Екип под ръководството на световната шампионка на 3000 м стипълчейз за студентки Добринка Шаламанова проведе няколко урока със 120 деца от първи до пети клас и уреди от програмата осигурени от БФЛА.

В заниманията в учебното заведение, което е намира в квартал Княжево, активно се включиха учителите по физическо занимание и цялото ръководство на училището – директорката Елка Велкова и нейните заместнички Анжела Цонева и Вяра Ненчева.

Всички деца получиха грамоти за участие, а програмата продължава с пълна сила в цялата страна. На 18 и 19 февруари ще се проведе обучение на студенти по „Детска атлетика“ в Национална Спортна Академия „Васил Левски“, която ще завърши със спортен празник.

Следват семинари , курсове и демонстрации по програмата, които са планирани на територията на цялата страната. „Детската атлетика“ е насочена към деца от 6 до 12 години. В периода 2013-2016 година в България по програмата бяха обучени над 500 треньори, учители и инструктори, а стотици хиляди деца опитаха от „Детската атлетика“.

През март започва и програмата на БФЛА за момичета и момчета от 11 до 17 годишна възраст „Мтел атлетика за младежи“.

Share Button