Феликс Санчес тренира трио кенийци за 400 м с пр.

Двукратният олимпийски шампион на 400 м с препятствия Феликс Санчес (2004, 2012) тренира най-добрите кенийски хърделисти. Бонифейс Мучеру Тумути и близнаците Никълас Бет и Еърън Коеч заминаха вчера за Доминиканската Република по покана на Санчес.

Мучеру беше втори на олимпийските игри в Рио де Жанейро, а Никълас Бет стана изненадващо световен шампион в Пекин-2015. Триото досега се подготвяше в Касарани, район в столицата на Кения – Найроби.

Тренировките ни бяха много интензивни откакто Санчес пристигна тук. Той ни дава съвети как да подобрим техниката си, най-вече при преодоляване на препятствията. Това е основното ни предизвикателство след като се ориентирахме към 400 метра с препятствия. Много искаме да усъвършенстваме техниката”, сподели Мучеру, който беше пети на световното първенство през 2015-а, но във финала на олимпийските игри свали повече от половин секунда от личния си рекорд и стигна до 47.78 – рекорд на Кения. Предишният беше 47.79 на Бет при титлата му в Пекин. Това обаче са единствените две слизания под 48 секунди на двамата кенийци.

Триото също така работи върху бързината и отборния дух, тъй като е част и от щафетата 4х400 м. Мучеру е планирал да бяга 400 м с пр. в 5 турнира от Диамантената лига, а Бет се подготвя да защитава титлата си на шампионата в Лондон през лятото. „Знам че всички мои конкуренти работят много усърдно за да ме детронират. Затова трябва да бъда два пъти по-трудолюбив”, казва Никълас Бет. Неговият брат-близнак Еърън беше седми на игрите в Рио, а в полуфиналите постави личен рекорд от 48.49.

Share Button