Абделрахман отнесе 2-годишно наказание за допинг

Ихаб Абделрахман, сребърен медалист в хвърлянето на копие от световното първенство в Пекин-2015, няма право да се състезава две години. Анти-допинговата агенция на Египет е информирала Ихаб за наказанието.

27-годишният атлет е дал положителна допинг проба на тестостерон при извън състезателен тест на 17 април 2016 г. Първата информация за нарушението се появи през юли. Проба Б е била пратена за анализ в Барселона и резултатът е бил потвърден.

След като чаках шест месеца, бях уведомен официално за наказанието от Египетската анти-допингова агенция”, заяви Абделрахман в официалната си страница във Фейсбук. „Искам да благодаря на всички лоялни египтяни, които следяха моя случай от началото и вярваха, че имам правото да се защитавам. Не съм съкрушен от решението, защото трябва да очакваш всичко. В рамките на седмица ще обжалвам наказанието в Спортния Арбитражен Съд. Ще се боря до последно за да докажа невиността си”.

През юли Валид Ата, президент на атлетическата федерация на Египет, заяви че националния олимпийски комитет на страната се „реваншира“ на Абделрахман за критичен пост във Фейсбук.  

Share Button