Топ резултати в Берлин за Лисек и Шпанович

Скачачите Иван Шпанович (Сърбия) и Пьотър Лисек (Полша) сътвориха най-силните постижения в зимното издание на най-престижния атлетически турнир в Германия – ИСТАФ.

 На 10 февруари Шпанович даде заявка за европейска титла в зала с 6.87 в скока на дължина, което е най-добро постижение в света за сезона. Бронзовата медалистка от олимпийските игри Рио и европейска шампионка на открито беше избрана за Атлетка на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) през ноември 2016-а и заяви след турнира в германската столица: „Ще участвам в още едно състезание в Белград преди европейското първенство, което на родна почва и след това нямам избор – ще се боря за златото.“ Шпанович зае първото място пред представителките на домакините Слаудия Салман-Рат – 6.75 и манекенкта Александра Вестер – 6.71.

Водачът в световната ранглиста на овчарски скок Лисек се присъеди към клуб „6 метра“ на турнира в Потсдам на 30 км от Берлин на 4 февруари, а на ИСТАФ отново доказа класата си.

24-годишният поляк победи с 5.86 и направи 3 нелоши опита на 6.05. Лисек надскочи олимпийския шампион Тиаго Браз, който бе втори с 5.70. Пьотър също се цели в евротитла в зала в Белград.

ИСТАФ е един от малкото турнири в зала, където се мята диск, а 12 600 зрители аплодираха олимпийския шампион Кристоф Хартинг, който победи с опит от 63.84.

Германката Синди Роледер също зарадва местната публика с победа на 60 м с препятствия и 7.85.

40-годишният Ким Колинс (Сент Кидс и Невис) отстъпи на 60 м на Джеймс Дасалоу (Великобритания) с 6.57 срещу 6.59.

Share Button