Добрев и Миткова близо до нормативите

Даниел Добрев (Локомотив – Пловдив) и Милена Миткова (Галакси – Пловдив) спечелиха скока на дължина при мъжете и жените на националния шампионат в зала на 3 февруари.

Двамата регистрираха едни от най-качествените резултати на състезанието в Добрич.

Добрев, който се тренира с Габриела Петрова и Златозар Атанасов, показа добра серия за златния медал (7.62-7.47-7.31-X-7.60-7.72), но целта му беше 7.90 – резултат даващ право за участие на европейското първенство в зала в Белград.

Георги Цонов (Ботев – Пловдив) предпочете да се пробва в скока на дължина вместо на коронната си дисциплина троен скок и взе среброто със 7.35, а Даниел Анков (КЛАСА) бронза със 7.20.

Милена Миткова показа стабилна форма при жените като започна надпревата с три опита от 6.27 – 6.29 – 6.24, а след това рискува и направи три фаула. Нормативът за еврошампионата в зала е 6.50.

Атлетките от „КЛАСА“ – Ивона Сураджиева и Галина Николова взеха останалите два медала в дисциплината съответно с 5.67 и 5.62. Извън тройката остана бившата елитна атлетка и треньорка в клуб „Приорити – спорт“ Магдалена Христова (Европул – Бургас), която на 39 години постигна 5.51.

Снимки: Александър Стоянов

Share Button