Самоковските атлетки печелят трибоя в нечетните години

Изабел Крамарска (Рилски атлет Самоков) спечели националната титла на трибой в зала при момичетата до 14 години на 31 януари със 196 точки.

Изабел е третата атлетка от Самоков в последните пет години, която печели титлата на трибой. През 2013-а година Каролина Аджова взе златото с национален рекорд от 217 точки и преднина 32 точки пред сребърната медалистка.

Две години по-късно през 2015-а Вивиан Кръстева е шампионка на трибой на България в зала със 179 точки. Същата година Кръстева печели новосъздадената верига състезания „Мтел атлетика за младежи“, която включва точно дисциплините на трибоя.

Крамарска прави трипъл в нечетните години за самоковската атлетика в началото на тази година, а през 2016-а завърша втора в генералното класиране на „Мтел атлетика за младежи“.

Вивиан Кръстева (вляво) и Мила Димитрова в зала „Добротица“ на 31 януари 2017-а. 

През зимните сезони на 2014-а и 2016-а шампионки на трибоя са Елена Георгиева (Черно море Атлетик – Варна) с 200 точки, Мила Димитрова (Тракия 96 – Пловдив) със 191 точки.

И трите самоковки шампионки се подготвят за титлите си на трибой при треньора Костадин Чифлиджанов, които получи награда от Европейската атлетическа асоциация в края за 2016-а за отлично организираното европейското първенство по кроскънтри в края на 2014-а и цялостен принос за развитието на леката атлетика в България.

Костадин Чифлиджанов и Изабел Крамарска

В момента Каролина Аджова се подготвя за летния сезон на 100 м и 200 м при първия треньор на Ивет Лалова – Костантин Миланов, а Вивиан Кръстева ще участва в националния шампионат в скока на дължина при момичетата до 16 години.

Share Button