Ивет Лалова можеше да е Румена

Актьорът Валери Йорданов разказа пред новия културен сайт на Dir.bg – Impressio, че във филма „Воевода“ е можело да се снима европейската шампионка Ивет Лалова.

Лентата на известната режисьорка Зорница София излезе на екраните наскоро. В нея в главната мъжка роля – на Стоян Ковача – байрактар на четата на Румена Войвода, играе Йорданов. Самата София пък влиза в ролята на Румена.

По време на кастингите партнирах на няколко момичета, които Зорница пробваше за ролята на Румена, но мислех, че това е просто колегиална услуга. После разбрах, че тя вече ме е избрала за ролята на Стоян Ковача. Накрая Зорница ме попита какво мисля за една или друга. А те всички бяха прекрасни, представиха се добре, всяка по своему.

Зорница имаше желание Ивет Лалова да изиграе Румена, но се получиха разминавания в графиците. Тогава Зорница ми сподели: „Моят преподавател Людмил Стайков ме попита: „Защо не опиташ ти?“ Аз й предложих: „Добре, дай да направим и един дубъл с теб. В този дубъл така се развиха нещата, че ние щяхме да се избием, защото имаше сблъскване в епизода. Тя си ожули много сериозно лакътя. Брутален дубъл направихме„, разказа Йорданов.

Какво още сподели той за трудностите при снимането на филма – четете в Impressio.

Share Button