Рено Лавийени остана едва седми в Руен

Олимпийският шампион Тиаго Браз записа престижна победа на турнира по овчарски скок в Руен (Фр) в събота вечерта (28 януари). Бразилецът преодоля 5.86 от втори опит и остави зад себе си световния рекордьор Рено Лавийени и първенеца на планетата  Шоунеси Барбър.

Рено Лавийени премина само 5.50, при това от трети опит, и се класира 7-и. Няколко пъти той отлагаше първото си участие за сезона заради контузия на 4-главия бедрен мускул и явно още не е напълно възстановен. №1 в ранглистата за сезона Пьотр Лисек (Пол) също не бе фактор, след като направи 3 грешки на началната си височина (5.50). Само преди три дни по-рано полякът постави национален рекорд в Котбус с 5.92!

Тиаго Браз си осигури победата с успешен първи опит на 5.78, а след това се справи и с 5.86. Дори опита 5.94, но това се оказа прекалено много за тази вечер. Втори завърши бившият световен шампион в зала Констадинос Филипидис (Гър) пред французите Кевин Меналдо и Аксел Шапей. И тримата покориха 5.70 като за Аксел, който има световна титла за юноши, това е личен рекорд. Барбър остана пети с 5.50.  

При жените олимпийската вицешампионка Санди Морис (САЩ) спечели с 4.57 от първи опит, а после направи три фаула на 4.72. Аника Ролоф (Гер) се класира втора с 4.40. Морис ще има дуел с Екатерини Стефаниди на турнира в Клермон-Феран в неделя (5 февруари), а при мъжете се очаква новата среща между Рено и Тиаго.

Share Button