Атлет на България за 2016-а номер 6: Габриела Петрова

Atletikabg.com обяви резултатите на Анкета за Атлет на България за 2016-а година, а в първите дни на новата 2017-а година ще ви представим имената от топ 10.

Габриела Петрова е на шесто място със 130 точки.

Петрова, която спечели анкетата за атлет на България през 2015-а убедително, започна 2016-а със стартове на 60 м на националния шампионат в зала и сребърен медал с постижение 7.54.

На 27 февруари Габриела завоюва балканската титла с 14.32 – втори резултат в света за сезона в зала и беше една от фаворитките за спечелването на световната титла в зала в Портланд. Атлетката не успя да замине за САЩ, тъй като имаше проблем с положителна допинг проба с нашумялото вещество мелдонии, но се оказа, че действията на атлетката са били според анти-допинговите правила и Петрова може да се състезава през лятото.

Допинг скандалът обаче даде отражение на подготовката на Габриела, а към това се добави и контузия в кръста. Състезателката на Атанас Атанасов успя да се завърне към състезания след възстановяване и участва на квалификациите за двата най-важни старта за годината – европейското първенство в Амстердам (13.46) и олимпийските игри в Рио де Жанейро (13.92), но постигна резултати, с който не намери място на финалите.

Share Button