Блестящо начало за Ухов

Най-добър резултат в света за сезона постигна олимпийският шампион в скока на височина от Игрите в Лондон през 2012 Иван Ухов. 

В първия си старт за зимата на откритото първенство на СК „Лъч“ в Екатеринбург руснакът преодоля 2.35 м.

Следващото състезание за Ухов ще бъде на 7 януари, отново в Екатеринбург, на 26-то издание на Коледния турнир „Мемориал Е.С.Яламов“.

Тази година бе интересна за олимпийския шампион. Той не можа да скача в Рио заради санкциите на ИААФ. За сметка на това атлетът през лятото се ожени повторно. Новата му избранница е състезателката на скок височина Ирина Гордеева. Говори се, че двамата с Ирина са имали сърдечни отношения още преди първия му брак с Полина, с която се жени през 2010 и от която има дъщеря. Именно скандал със Гордеева бил причината за „пиянския“ скок на атлета през 2008 година на турнира в Лозана, когато във видимо нетрезво състояние руснакът се появи в сектора. Тогава Ухов се размина със сериозно наказание и отнесе само предупреждение от ИААФ благодарение на дипломатичните усилия на треньора му Сергей Клюгин. С Клюгин са свързани и най-големите успехи на Ухов в сектора за скок на височина. По-рано през пролетта обаче атлетът смени и треньора си и сега се готви при Владимир Плеханов, в чиято група е и Анна Чичерова.

 

Share Button