Роднини на дядо Коледа са участвали на олимпийски игри!

Дядо Коледа отново свърши перфектно своята работа – раздаде подаръци по целия свят за светкавично време! Може би спортните фенове се чудят дали неговите невероятни качества не се дължат на успешна кариера в атлетиката или някой друг олимпийски спорт.

Отговорът е НЕ. Санта Клаус никога не е участвал на олимпийски игри – било то зимни или летни. Макар че, живеейки на Северния полюс, би било логично да се бе пуснал в състезания на бобслей или с шейнички. Един поглед в архивите на няколко ентусиасти обаче показва, че евентуални негови роднини имат олимпийски опит.

Кристиан Клаус представя Австрия в състезанията по ветроходство в Сеул-1988 и завършва 4-ти на „Торнадо” заедно с Норберт Петшел. На същите игри Ив Клаус плува за Люксембург, както и в Барселона-1992, на 50, 100 и 200 м свободен стил. Най-доброто класиране на Ив е 28-о място на 50 м в Сеул. Хилдрун Клаус (ГДР) участва в скока на дължина в Токио-1964, но с добавка на фамилията на мъжа си Лауфер. Още един представител на бившата ГДР – Керстин Клаус бяга на 100 м с препятствия в Москва-1980, а осем години по-късно вече е с фамилия Кнабе в Сеул.

Някои обаче казват, че най-близък роднина на Санта Клаус би трябвало да бъде холандският десетобоец Еелко Синтниколаас, който участва в Лондон-2012.

Share Button