Красавица от „Мис Свят“ участва в пустинен маратон

Тя е „Мис Виетнам“ през 2010, през 2011 представлява страната си в „Мис Вселена“, а през 2012 е финалистка в „Мис Свят“.

Но пред Ву Хен Ми сега има други предизвикателства – маратоните. Преди месец тя завърши успешно дистанцията полумаратон на един от най-тежките маратони – този в Ейлат, Израел. 

Състезанието се провежда всяка есен, вече за шести път. В него тази година участваха над 2000 души на четири дистанции: 5 км, 10 км, полумаратон и маратон. Трасето минава през пустинята, близо до Червено море.

miss_vietnam_3

За Ву Хен Ми това обаче не е първото състезание. Влюбва се в бягането през 2011 година, когато се готви за конкурса „Мис Вселена“. Тогава организаторите ѝ казват, че трябва да свали някой и друг килограм. И красавицата започва да тренира сериозно – два часа ходене – бягане на бягаща пътечка, един час във фитнеса. След конкурса страстта ѝ към бягането остава. Тогава решава, че може даа го прави и с благотворителна цел. Тя участва на състезание на 10 км, което преодолява под 1 час и дарява 1500 долара на деца с увреждания. Така бягането се превръща в нов начин на живот.

Най-дългата дистанция, на която е участвала Ву Хен Ми, е полумаратон. Има в актива си четири такива, като най-тежкият е високопланински във Виетнам. Трасето включва преминаване на две планини с височина 1500 м, а красавицата си спомня, че на места бягането е било напълно невъзможно и е трябвало да се придвижваш на четири крака, сред камъни и кал.

miss_vietnam_4

Сега в Ейлат тя отново избира полумаратон, защото няма подготовката за класически маратон. Но в един момент обърква трасето, така че преминава 23- 24 км.

Нестандартната мис обаче едва ли ще участва в много такива екстремни състезания. Заради проблем  коляното, лекарите я съветват да бяга по-къси дистанции. Затова Ву Хен Ми рядко участва в големи състезания, но когато го прави, те са наистина предизвикателство.

Красавицата сега работи като модел, режисьор и продуцент. Към това тя прибавя „спортист“ и  продължава да тренира всеки ден.

miss_vietnam_2

Share Button