Мирела и Ивет заслужиха Спортни Икари

На награждаването на фондация „Български спорт“ на 15 декември в Националната художествена галерия в София бяха връчени Спортните Икари на най-заслужилите български спортисти.

Двете топ български атлетки за 2016-а година – Мирела Демирева и Ивет Лалова-Колио бяха отличени от фондацията, но не бяха в България, за да получат лично статуетките.

Големият Икар на фондацията –  за Постижение на годината заслужи сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри Рио Мирела Демирева, която бе и вицешампионка от европейското първенство в Амстердам.

32-годишната Ивет Лалова-Колио получи Спортен Икар за Шампионско дълголетие, след като на еврошампионата спечели два сребърни медала на 100 м и 200 м, а на олимпийските игри в Рио заслужи място на финала на 200 м.

Наградата на Ивет прие спортния директор на БФЛА – Диан Драшков, а на Мирела – Иван Колев – президент на атлетически клуб „Берое“ в който членува Демирева.

_ap_7057

В другите категории бяха отличени националния ансамбъл по художествена гимнастика спечелил бронзов медал на олимпийските игри в Рио със Спортен Икар за Отбор на годината, Елица Янкова (борба) и Радослав Янков (сноуборд) – Спортен Икар за Достойно представяне, Антъни Иванов (плуване) и Катрин Маноилова (шорттрек) – Спортен Икар за Най-проспериращ млад спортист, Панчо Пасков (фехтовка) – Спортен Икар за пробив в световния спорт, и Ружди Ружди (лека атлетика) – Спортен Икар за Постижение на годината в категорията „Параолимпикс“.

Награди от Българския олимпийски комитет получиха олимпийският шампион по борба Георги Мърков, спортните журналисти Асен Минчев, Камен Алипиев и Тодор Шабански и учителката по физическо възпитание Мила Ацева.

Снимки: Илиан Телкеджиев, lap.bg

Share Button