Излизат нови позитивни допинг проби от игрите в Лондон-2012

„В следващите седмици и месеци ще има много нови случаи на положителни допинг проби от игрите в Лондон”, заяви Ричард Бъджет, медицински директор на МОК, пред медии в Лозана, където е централата на МОК.

„Продължаваме да получаваме информация за позитивни резултати при повторните тествания и очаквам това да продължи”, сподели Бъджет. Повече от 100 нови допинг нарушения са били разкрити при повторния анализ, като водеща нация след нарушителите била Русия.

МОК започна програмата за повторно тестване миналата година като използва подобрени техники за хващане на допинг измамниците. Досега са завъртяни отново над 1000 проби от игрите в Пекин-2008 и Лондон-2012. Вече бяха обявени позитивни допинг проби на спортисти, достигнали до олимпийски медали, а сега целта е да бъдат проверени тези, които евентуално могат да ги заместят в новото класиране. Т.е. „новите медалисти” ще бъдат обявени чак след като е сигурно, че техните проби са чисти и преминавайки съвременните методи за откриване на забранени стимуланти.

Share Button