Павел Лефтеров и Дизела в уникално състезание

В интересно и различно състезание излязоха един срещу друг изгряващата звезда на българския автомобилизъм Павел Лефтеров и българският рекордьор по планинско бягане Кирил Николов-Дизела.

Наскоро станалият шампион на Германия в сериите DTC Лефтеров и изминалият маршрута Ком – Емине за впечатляващите 4 дни, 13 часа и 5 минути Николов организираха луда надпревара помежду си. Финалната линия бе сложена в Географския център на България. Логично, пилотът тръгна от по-далечна дистанция от бегача. Лефтеров измина 22 километра до Географския център, стартирайки от Габрово и съобразявайки се с ограниченията и условията по улиците в града за старта на гонката. Николов измина 7,6 километра от старта до финала.

disl1

Надпреварата между поканения да се снима във филма „Бензин“ Лефтеров и непримиримия бегач, неслучайно наричан Дизела, бе заснета в уникално видео. Чрез него се прави опит да се създаде продуцентска категория в спортния свят. Видеото е продуцирано от fivepoints в партньорство с режисьора Димо Петков, който е специализиран в снимането на екшън и спортни видеа, като имат заснети над 200 такива за последните 10 години. Последният участва и в създаването на филма „Достигни лимита си“ (Reach Your Limits), посветен на рекордното бягане на Дизела от Ком до Емине, който беше награден на филмовия фестивал в Билбао през 2015 година.

disl

Продукцията за състезанието между Лефтеров и Николов показва нов подход в заснемането и гарантира изключително въздействие. „При заснемането е направен подбор на локация, която позволява реално съревнование между две толкова различни дисциплини.

pavel_disl2

Само подготовката за снимките отне 10 дни. Осигурено е обезопасено трасе за снимане със съдействието на полицията“, споделиха от екипа на продуцентите. Стратегически е избран и финалът – в близост до бяло-зелено-червения знак, отбелязващ Географския център на България в местността Узана” – най-широката билна поляна в Стара планина, обградена с вековни букови гори. „А тъй като състезанието всъщност представлява приятелска закачка, преди достигането на финала е вмъкната и хумористична сцена със стадо овце, блокиращи пътя на автомобилния пилот“, добавят продуцентите.

pavel_disl1

Видео от състезанието може да видите тук.

Share Button