ИААФ Детска атлетика от НСА до НСА

Семинар по програмата „Детска атлетика“ на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) бе организиран в Национална спортна академия „Васил Левски“ на 3 и 4 декември (събота и неделя).

Събитието включваше обучение на учители, треньори и студенти на 3 декември и състезание със 150 деца на 4 декември.  Организатори на семинара бяха Национална спортна академия, Катедра „Лека атлетика“, Асоциация за развитие на българския спорт и Българска федерация лека атлетика. Лектор на семинара бе главен асистент в катедра „Лека атлетика“ Ивайло Лазаров. В практическите занимания участваха деца от столични училища и клубове, както и малки атлети от Сандански и Ихтиман. Всички деца получиха грамоти и предметни награди от Асоциация за развитие на българския спорт.

_mg_9691

Програмата на ИААФ  „Детска атлетика“  бе официално представена в България от БФЛА през април 2013-а с пресконференция и семинар в Национална спортна академия, а с последния семинар, отново в НСА, завърши цикъл от четири годишна кампания за популяризиране на атлетиката сред децата на възраст от 6 до 12 години.

В този период бяха организирани над 100 събития по програмата, бяха обучени над 500 интруктора в цялата страна и бяха активизирани десетки хиляди деца, които се запознаха с леката атлетика.

Вследствие на големия интерес към детската атлетика БФЛА и един от партньорите на българската атлетика Мобилтел създадоха и програма за по-големи деца, юноши и девойки (11-16 годишни) – Мтел атлетика за младежи, която обхваща още една възрастова група.

Програмата ИААФ „Детска атлетика“ ще продължи в България и през следващата година.

Share Button