ИААФ промени конституцията си

Международната асоциация на атлетическите федерации проведе извънреден конгрес на 3 декември 2016-а година в Монако.

Представители на 197 федерации от 214-те членки на ИААФ участваха в конгреса. За промяна на контитуцята имаше валидни 192 гласа, от които 182 за и 10 против промяната, което автоматично въвежда новите предложения направени от екипа на президента Себастиан Коу.

Организацията, която управлява световната атлетика, ще промени конституцията си на два етапа: първи от 1 януари 2017-а и втори от 1 януари 2019-а.

Промените бяха наложени след скандалите със скрити положителни допинг проби и корупционни практики от предишното ръководство на ИААФ. Разкриятията за негативните събития в световната централа започнаха през ноември 2015-а и продължават досега, като предишният преззидент на ИААФ Ламин Диак беше обвинен в корупция от френските власти.

Лорд Себастиян Коу, който е начело на ИААФ, обиколи всичките шест континента и регионалните атлетически централи преди да въведе новата конституция.

В профила си във Facebook президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов споделя под снимка със Себастиян Коу: „Гледаме към яркото бъдеще на атлетиката, след като новата конституция беше приета с 95 процента.“

Share Button