„Морският скитник“ Боян Бойчев събра почитатели на поезията

В първата снежна вечер за тази зима столичното читалище „Николай Хайтов“ бе домакин на поетично-музикалния спектакъл по стихове от новата книга на поета маратонец и част от екипа на сп.„Атлетика“ Боян Бойчев „Морски скитник“.

 

Поетът сам бе водещ на рецитала и изпълни повечето от стиховете си. Музикалното оформление на спектакъла бе дело на Дони от „Попкорн“, който беше зад пианото. В края с рецитиране се включиха и ученици от 93 СУ „Александър Теодоров – Балан“, на които Боян Бойчев е учител. За книгата говори председателят на Съюза на българските писатели и редактор на книгата Боян Ангелов. Чудесни изпълнения на цигулка и пиано направиха младите Изабела Аветисян и Татяна Лазарова, както и малките танцьорки от студио „Звездичка“ с ръководители Мария Велева и Ирина Азарян.

dsc_0669

От спортните среди спектакъла уважиха главният редактор на сп.„Атлетика“ и сайта www.atletikabg.com Антон Бонов, бегачите Иван Загоров и Силвия Стефанова, ветеранката Септемврина Костова.

В залата беше и цялата фамилия на поета маратонец, начело с баща му Иван Бойчев, също ветеран маратонец, който навремето го е запалил по леката атлетика.

dsc_0677

Може би повечето читатели на „Атлетика“ знаят, че освен поет, журналист, учител, Боян е и състезател по дълги бягания и маратон. В миналото е бил двукратен бронзов медалист от национален шампионат по маратон и студентски шампион на 5000 м, многократен медалист от студентски първенства по крос. 

Боян Бойчев е неизменна част от екипа на списание „Атлетика“ от самото му основаване.

dsc_0684

Уважение към поезията на Боян показаха много известни поети, сред които Георги Константинов, Матей Шопкин, Димитър Христов, Панчо Панчев и др.

dsc_0674

 

В студената вечер присъстващите стоплиха душите си с различните видове изкуства: поезия, музика, танц.

dsc_0695

 

Share Button