Семинар по „Детска атлетика“ в НСА

Последният семинар за 2016-а година по програмата на ИААФ „Детска атлетика“ се организира в Национална спортна академия „Васил Левски“ на 3 и 4 декември.

Семинарът ще се проведе благодарение на НСА, Катедра „Лека атлетика“ към НСА, Асоциация за развитие на българския спорт и Българска федерация лека атлетика. Лектор на семинара ще бъде Ивайло Лазаров – главен асистент към катедра „Лека атлетика“, треньор на деца, юноши и девойки към клуб „КЛАСА“ – София, организатор на детски турнири по атлетика, член на екипа на списание „Атлетика“ и ръководител на доброволческите екипи на няколко големи международни атлетически състезания на територията на България в периода 2008-2012 година.

tjp_1696

Заниманията от семинара ще започнат на 3 декември (събота) сутринта с лекции, а следобяд ще има и практически занимания в атлетическата зала на НСА.

На 4 декември е предвидено състезание по „Детска атлетика“ за 200 деца от 12:00 до 16:00 часа, отново в залата на НСА, където всички участници в семинара ще бъдат в ролята на съдии и водачи на отборите.

Под егидата на Българска федерация лека атлетика програмата на ИААФ „Детска атлетика“ стартира с обучение именно в НСА през април 2013-а година, когато първите 24 инструктора в България бяха запознати с програмата. За три години и половина с помощта на Българска федерация лека атлетика и различни институции бяха обучени над 500 учители, треньори и хора, които се занимават с обучение на деца от 6 до 12 годишна възраст.  Над 200 000 хиляди деца от цялата страна пробваха упражненията от програмата. През ноември тази година само за 4 дни над 1000 деца участваха в „Детска атлетика“ в най-голямото училище в България – 18-о СУ „Уилям Гладстон“ в София.

За допълнителна информация и записване за семинара:

Ивайло Лазаров – 0898 70 74 19 и на: info@bulsport.bg

Снимки: Илиан Телкеджиев, lap.bg

Share Button