Излезе новият брой на списание „Атлетика“

Брой номер 106 на списание „Атлетика“ вече е на пазара.

Броят е с 56 страници посветени предимно на олимпийските игри в Рио де Жанейро и българските успехи в бразилския мегаполис.

Темата: „България отново има олимпийски медал в леката атлетика“ е застъпена с материал за медалистката в скока на височина Мирела Демирева, която записа името си в атлетическата ни история със сребърно отличие от ХХХI-ите олимпийски игри. Така Демирева стана тринадесетата българска атлетка с медал от най-големия спортен форум на планетата и за пореден път заслужи място на корицата на списание  „Атлетика“.

В Рио бяха подобрени и  три световни рекорда, а на турнирите във веригата „Диамантена лига“ още два. Южноафриканецът Уейд ван Нийекерк – 400 м и етиопката Алмаз Аяна записаха фантастични световни рекорди на олимпийските игри. Полякинята Анита Влодарчик коригира собственото си върхово постижение на чук в Рио, а по-късно направи още една поправка на рекорда. Кенийката състезаваща се за Бахрейн Рут Джебет също оглави вечната ранглиста на 3000 м стипълчейз, а американката Кендра Харисън „взе“ един от двата български световни рекорди в леката атлетика – на Йорданка Донкова на 100 м с препятствия.

Обширна статистика и анализ за тези постижения, и визитки на атлетите, които ги поставиха са подготвени от екипа на списанието.

Втората част на турнирите от „Диамантената лига“, крайните победители във веригата и най-силните моменти и резултати от състезанията са също във фокуса на списанието.

Още основните теми в „Атлетика“ 106 са световното първенство по планинско бягане в Сапарева баня, което отново сложи България на картата на организаторите на големи атлетически събития и световния шампионат за юноши и девойки старша възраст в Бидгошч, Полша.

Обзор на финалните състезания от веригата за млади таланти „Мтел атлетика за младежи“, както и най-важните резултати и новини от последните месеци също са акцент на броя.

Традиционната рубрика „Полезно“ този път ще направи сравнение между африканската и европейската кухня и най-полезните полезните храни за атлетите.

Share Button