Гласувайте за атлет на България – ГЕОРГИ НАЧЕВ

Анкета за Атлет на България за 2016-а година вече тече, а Atletikabg.com ви дава възможност да гласувате за своя любимец.

Ще ви представим най-важните класирания и резултати през годината на всички номинирани атлети по азбучен ред, а днес е ред една от младите български надежди Георги Начев.

Състезателят на клуб „Тунджа“ – Ямбол бе единствения български атлет при момчетата, който достигна до финал на европейското първенство за юноши и девойки младша възраст в Тбилиси, Грузия. На финала Начев се класира на престижното шесто място с 14.78 (14.62 в квалификациите. Ямболията започна годината като спечели шампионската титла на троен скок за юноши младша възраст в зала в Добрич с 14.94. През пролетта атакува границата от 15 метра и на турнира в Руен постави личен рекорд с 14.99 и постигна 15.00, но с попътен вятър над допустимото – 3.3 м/с. На 18 юни в София Начев за първи път официално скочи 15.11 в първия си опит на шампионата на старшата възраст, а в шестия си скок „закова“ 15.29 за сребърния медал.

Личен рекорд за годината – 15.29  – 984 точки по сравнителната таблица на Спириев.

Share Button