Гласувайте за атлет на България – ГЕОРГИ ИВАНОВ

Анкета за Атлет на България за 2016-а година вече тече, а Atletikabg.com ви дава възможност да гласувате за своя любимец.

Ще ви представим най-важните класирания и резултати през годината на всички номинирани атлети по азбучен ред и продължаваме с годишните  успехи на Георги Иванов, който вече три пъти е печелил призът за Атлет на България през 2004-а, 2013-а и 2014-а.

Зимният сезон на Иванов включваше титла на националния шампионат в зала и най-добър резултат от 19.44 на балканското първенство в зала, където той зае четвърто място.

Традиционно Иванов откри летния сезон в края на април в Габрово с 20.38 и записа още няколко състезания над 20 метра. На балканскиия шампионат в Питещи, Румъния Иванов спечели титлата с 20.62 – най-силен резултат на първенството от всички дисциплини при мъжете. За съжаление точно в това състезание националнитя ни рекордьор контузи един от пръстите на тласкащата ръка. Това му попречи да бъде пълноценен на европейското първенство, където регистритра три фаула, а на олимпийските игри в Рио не можа да се класира за финала, след като записа 19.49 в квалификациите.

Личен рекорд за годината – 20.62 – 1158 точки по сравнителната таблица на Спириев.

Share Button