Гласувайте за атлет на България – ГАБРИЕЛА ПЕТРОВА

Анкета за Атлет на България за 2016-а година вече тече, а Atletikabg.com ви дава възможност да гласувате за своя любимец.

Ще ви представим най-важните класирания и резултати през годината на всички номинирани атлети по азбучен ред и продължаваме с годишните  успехи на втората номинира атлетка – Габриела Петрова.

Пловдивчанката, която е родена в Хасково, а започна спортата си кариера в Харманли, спечели анкетата за атлет на България през 2015-а убедително.

Петрова започна 2016-а със стартове на 60 м на националния шампионат в зала и сребърен медал с постижение 7.54.

На 27февруари Габриела завоюва балканската титла с 14.32 – втори резултат в света за сезона в зала и беше една от фаворитките за спечелването на световната титла в зала в Портланд. Атлетката не успя да замине за САЩ, тъй като имаше проблем с положителна допинг проба с нашумялото вещество мелдонии, но се оказа, че всичко е според анти-допинговите правила и Петрова може да се състезава през лятото.

Допинг скандалът обаче даде отражение на подготовката на Петрова, а към това се добави и контузия в кръста. Състезателката на Атанас Атанасов успя да се завърне към състезания след възстановяване и участва на квалификациите за двата най-важни старта за годината – европейското първенство в Амстердам (13.46) и олимпийските игри в Рио де Жанейро (13.92), но постигна резултати, с който не намери място на финала.

Личен рекорд за годината – 14.32 (зала) – 1134 точки по сравнителната таблица на Спириев.

Share Button